SZÁRAZ SÓTERÁPIA élettani hatásai

Sziasztok! Jó hírünk van : a mai naptól száraz és nedves sóterápiát is kínálunk Nektek, itt a GARIS Szaunapince és Sóbarlangban!!

Vajon mire is jó a száraz sóterápia…..

A levegőben lévő mikronnyi méretű sókristályrészecskék megtapadnak a tüdőben, majd feloldódva megsemmisítik a baktériumokat, allergéneket, inaktiválják a káros mikroorganizmusokat, így megtisztítva a tüdőt, gyógyítva a szervezetet.

Összefoglalva a sóterápia élettani hatásait, elmondható, hogy előidézi a fizikai, pszichikai javulást, javítja a periférikus keringést, az immunrendszert erősíti, jótékony hatással van allergia, asztma és légúti megbetegedéseken kívül a reumára és egyéb bőrgyógyászati, nőgyógyászati és mozgásszervi panaszokra is. Részt vesz az asztma, allergia, nátha és légúti betegségek megelőzésében, valamint az arc- és homloküreg gyulladás utókezelésében. Az allergia, asztma kezelésében hatékony módszernek számító sóterápia fertőtleníti a légutak mikroflóráját, megsemmisíti a betegségeket okozó mikroorganizmusokat, nincs kellemetlen mellékhatása a légutakra, javítja az immunrendszer védekező képességét. Az asztma, allergia és légúti megbetegedésekre kiváló kiegészítő gyógymód, mely tisztítja és gyógyítja  a légutakat. A sóterápiának nincsenek kellemetlen mellékhatásai, kényelmes, összekapcsolható a relaxációval, szín- és hangterápiával, egyszerre hat az „egész emberre”, holisztikus szemléletű orvoslásban is alkalmazható. Az asztma, allergia áldozatai mellett újabban a fül-orr-gégészeti panaszokkal küszködők, a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedők, vegetatív idegrendszeri zavarokkal élők, bőrgyógyászati problémákkal rendelkező betegek is felfedezik a sóterápia jótékony hatásait. A mentális zavarok közül az eredetileg az asztma, allergia kezelésére kifejlesztett sóterápiát ma már a következő esetekben is hatékonyan alkalmazzák: krónikus fáradtság, kiégés, depresszív állapot, alacsony stressztűrőképesség, dohányzással és egyéb káros szenvedéllyel való küzdelem.
Fontos megjegyezni, hogy vannak esetek, mikor az allergia, asztma kezelésére nem javasolt a sóterápia. Ezek: a lázzal járó fertőzések, daganatos megbetegdések, tuberkolózis, magasvérnyomás.
(http://asztma-allergia.eu/soterapia/a-soterapia-elettani-hatasa)
Garis Sóbarlang