Szaunánk és a higiénia

Már régen készülök megírni ezt a blog bejegyzést, most remélem sikerül is összefoglalni :).

Miért is nagyon fontos a szauna tisztaságának a megőrzése? A válasz eléggé egyértelmű… Azért, mert az egészségével senki nem játszik nem igaz? A nem megfelelően tisztán tartott szaunának igenis lehet egészségkárosító hatása, hogy miért is? 

A szaunában magas hőfokon elpusztulnak a különböző bacilusok, gombák. Igen ám, de a szaunakabinban nem mindenhol ugyanazzal a hőfokkal találkozunk. ( Ezért is vagyunk Mi szaunamesterek, hogy a ventilálással, a levegő összekeverésével egyenletesen érje a szaunázó vendégek testét a forró levegő, segítve a méregtelenítés hatékonyságát). A szauna aljzat például sokkal, de sokkal alacsonyabb hőmérsékletű, de a szaunakabin ajtajánál is ugyanezt tapasztaljuk. Na már most, ha nincs fertőtlenítve a szauna mindenhol maximálisan, az ott megbújó “bármik” bejuthatnak a légtérben szaunázás közben, avagy a lábunkkal, bőrünkkel is érintkezhetnek. Hozzáteszem, egy erős immunrendszerrel rendelkező emberke szervezet minden ilyen problémát leküzd, de mi a GARIS Szaunapincében nem kockáztatunk..:). Minden egyes szaunaprogram után a teljes szauna aljzatot, szauna ajtót, tepidáriumot, zuhanyzókat, pihenőrészt, pihenőszékeket, mosdót, mellékhelyiséget GŐZ Tisztító berendezéssel takarítjuk át, a szauna padazatát is védjük egy speciálisan erre készített frottír takaróval.

Jut eszembe szaunapad. A szaunapad a másik vesszőparipám, ha lehet így mondani :). Ő az , ami mindent magába szív, hiszen egy élő anyag, a fa. Ha nem takarjuk le, bármit magába zár, felszív, és megtart. Hő hatásra összezár, ahogy kihűl kienged. Ezért nagyon, nagyon fontos a védelme, illetve egy bizonyos idő után a cseréje is, ha szükséges. Egy szaunáról minden elmond a pad állapota szerintem :). Mi védjük, és tisztántartjuk :).

Aki olvasta a weboldalunkon, az biztos tudja, hogy számunkra nagyon fontos, hogy környezetszennyezés nélkül tartsuk fent a Szaunapince és Sóbarlang higiéniáját. Amellett, hogy gőzzel fertőtlenítünk, használunk mosószódát, szódabikarbónát, ecetet és megfelelő illóolajokat a takarításhoz. A teljes szaunapince pedig napelem energiájáéval fűtött és fenntartott.

Gyertek és próbáljátok ki. 🙂